Regelgevende veranderingen die van invloed zijn op juridische adviesbureaus in 2024

Mickael Goudmaeker Evertys
Geschreven door
Mickaël Goudmaeker
  • 03 min. leestijd
  • Latest Insights
  • Legal

Bij Evertys begrijpen we dat de wereld van juridisch advies voortdurend verandert, en 2024 belooft een jaar te worden vol regelgevingsveranderingen en uitdagingen. Deze veranderingen hervormen de manier waarop juridische adviesbureaus opereren en hun cliënten van dienst zijn. Dit artikel biedt u waardevolle inzichten in hoe deze regelgevingsveranderingen u in 2024 kunnen beïnvloeden en hoe wij uw betrouwbare partner kunnen zijn bij het navigeren door dit steeds veranderende juridische landschap.

  1. Gegevensbescherming en privacyregelgeving

De meest significante regelgevende transformatie in 2024 draait nog steeds om gegevensbescherming en privacyregelgeving. Met strengere wetten inzake gegevensprivacy zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie en vergelijkbare maatregelen wereldwijd, moet uw juridisch adviesbureau zorgen voor naleving terwijl het gevoelige cliëntgegevens veilig beheert. Evertys blijft zich inzetten voor het adviseren en implementeren van robuuste strategieën voor gegevensbescherming, zodat uw adviesbureau voldoet aan de AVG, de vertrouwelijkheid van uw cliënten beschermt en mogelijke juridische valkuilen vermijdt.

2. Intellectueel eigendomsrecht (IE) regelgeving

De wetten inzake intellectueel eigendom zijn altijd in beweging, vooral in een tijdperk van snel evoluerende technologie. In 2024 specialiseert Evertys zich in het helpen begrijpen van de implicaties van deze veranderingen op uw intellectuele eigendomsactiva. Of het nu gaat om het aanpassen aan nieuwe octrooiregelingen, het navigeren door auteursrechtelijke complexiteiten of het beschermen van uw handelsmerken, wij hebben de expertise om uw IE-portfolio veilig te houden en in lijn te brengen met de nieuwste juridische ontwikkelingen.

3. Anti-witwas (AML) en financiële regelgeving

Anti-witwas- en financiële regelgeving worden steeds strenger. Evertys kan u begeleiden bij het implementeren van strikte AML-beleidsregels en procesdue diligence om uw adviesbureau te beschermen tegen financiële misdrijven. We bieden ook operationele ondersteuning voor het beheren van de accounts van onze cliënten, het afhandelen van financiële transacties en het waarborgen van naleving van steeds veranderende financiële regelgeving.

4. Implementatie van Regulatory Technology (RegTech)

In 2024 blijft RegTech een gamechanger voor het waarborgen van regelgevende naleving. Evertys kan u helpen geavanceerde RegTech-oplossingen te integreren in de bedrijfsvoering van uw adviesbureau, waardoor nalevingsprocessen worden gestroomlijnd, risico's worden verminderd en het gemakkelijker wordt om aan regelgevingsveranderingen aan te passen. Ons deskundig advies zorgt ervoor dat u voorop blijft lopen in de wereld van regelgevende technologie.

5. Veranderingen in grensoverschrijdende regelgeving

Het opereren over meerdere rechtsgebieden betekent vaak omgaan met verschillende regels en voorschriften. Evertys heeft uitgebreide ervaring in grensoverschrijdende praktijken en kan advies geven over het navigeren door internationale contracten, geschillenbeslechting en cliëntvertegenwoordiging, terwijl wordt voldaan aan uiteenlopende regionale wetten.

Evertys biedt juridische adviesdiensten met de ervaring en inzichten die nodig zijn om deze regelgevingsveranderingen te begrijpen en uw adviesbureau te beschermen tegen juridische uitdagingen.

Laten we u helpen gedijen in deze steeds veranderende juridische wereld. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een consult, en samen zorgen we ervoor dat uw juridische afdeling volledig is voorbereid om de toekomst met vertrouwen en naleving tegemoet te treden.

Terug naar het overzicht