Uw carrièrepad vinden: Een gesprek met Mickaël Goudmaeker.

Alyssa-Lefever-Marketing-Officer
Geschreven door
Alyssa Lefever
  • 04 min. leestijd
  • Testimonial
  • Company news

 

Dit artikel werd automatisch vertaald. Je kan de originele Engelse versie hier lezen.

Hoe zou u uw carrièretraject naar uw rol als bedrijfsdirecteur samenvatten?

Ik begon mijn reis onderaan de ladder en verlegde mijn horizon door hard te werken om mezelf te ontwikkelen voor carrières waarvoor ik geen academische kwalificaties had. Op dat moment wist ik het niet, maar al die verschillende ervaringen gaven me de essentiële vaardigheden om uit te blinken in mijn toekomstige leidinggevende functies.

Ik had het voorrecht om bij Sisu: Group (destijds via Strand Associates), waar ik begon als Business Manager en dankzij tastbare successen doorgroeide naar meer belangrijke en strategische rollen. Het is een rol die voortdurend leren en aanpassen vereist, en het is er een die ik ongelooflijk belonend vind. Mijn weg naar bedrijfsdirecteur is gevormd door mijn toewijding aan leren, mijn aanpassingsvermogen en mijn passie voor leiderschap.

 

Welke factoren of ervaringen hebben u ertoe aangezet om voor een carrière in het bedrijfsleven te kiezen?

Op de eerste plaats ben ik altijd gefascineerd geweest door de dynamiek en complexiteit van de zakenwereld. Het idee om echte problemen te creëren, te innoveren en op te lossen door middel van bedrijfsstrategieën sprak mij erg aan.

Daarnaast heb ik door mijn vroege blootstelling aan ondernemende naasten een sterk arbeidsethos en waardering voor de waarde van ondernemerschap meegekregen.

 

Hoe denkt u dat anderen hun eigen motivaties en paden kunnen identificeren?

Ik zou het volgende advies willen geven:

  • Zelfreflectie: Neem de tijd om na te denken over uw interesses, sterke punten en waarden. Bedenk welke activiteiten en uitdagingen u echt enthousiast maken en waar uw vaardigheden liggen.
  • Continu leren: Houd uw geest open en wees bereid om van elke ervaring te leren. Soms ontdekt u uw ware passies door onverwachte kansen.
  • Netwerken: Ga om met professionals in uw interessegebieden. Het opbouwen van een netwerk van mentoren en collega's kan waardevolle inzichten en begeleiding bieden.
  • Proberen en falen: Wees niet bang om te experimenteren met verschillende functies en industrieën. Uitproberen kan een krachtig hulpmiddel zijn om te ontdekken wat echt bij u past.

 

Kunt u aanvullend advies geven over effectief netwerken en het opbouwen van waardevolle professionele relaties, met name voor studenten die net aan het begin van hun carrière staan?

Netwerken is cruciaal, vooral voor ons bedrijf. Bezoek beurzen, trainingen, workshops en evenementen, ga in gesprek met professionals in uw vakgebied en zoek proactief naar mentorschap. Relaties opbouwen kost tijd, maar ze kunnen de sleutel zijn tot toekomstige kansen en groei.

Voor mij is netwerken ook een passie. Ik sta binnen de groep zelfs bekend als de persoon die bijna overal wel iemand kent of die gemakkelijk een contact voor iemand kan vinden. Het kost tijd om dit op te bouwen, maar het is een investering die zich op de lange termijn en in veel gevallen terugbetaalt.

 

Welke vaardigheden en ervaringen hebben een cruciale rol gespeeld in uw loopbaanontwikkeling?

Emotionele intelligentie en empathie zijn cruciale vaardigheden geweest in mijn carrière. Hierdoor kan ik collega's, klanten en de dynamiek van de markt beter begrijpen.

Ik denk dat actief luisteren, openstaan voor het perspectief van anderen en het vergroten van uw zelfbewustzijn essentieel zijn om deze vaardigheden te ontwikkelen. Als u deze vaardigheden gebruikt, zal dat niet alleen uw carrière bevorderen, maar ook effectievere en harmonieuzere professionele relaties tot stand brengen.

 

U geeft momenteel leiding aan een team van 9 mensen. Welke strategieën gebruikt u voor effectieve teamcommunicatie/motivatie en voor het bevorderen van een positieve werkcultuur?

  • Open communicatie
  • Erkenning van prestaties
  • Het bevorderen van een omgeving waarin ideeën worden gewaardeerd

Ik denk dat professionals in diverse leidinggevende functies baat kunnen hebben bij deze drie strategieën.

 

Kunt u een belangrijk moment delen dat uw toewijding aan dit vakgebied heeft versterkt?

Ik heb met succes een team samengesteld om een groeiambitie met een nieuwe divisie aan te pakken. Het project vereiste samenwerking tussen verschillende afdelingen en de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen voor onze langetermijnambitie.

Het was voor mij een beslissend moment om getuige te zijn van de toewijding en creativiteit van het team en uiteindelijk van de positieve impact die onze inspanningen op de organisatie hadden. Het versterkte mijn geloof in de kracht van effectief leiderschap en het potentieel van het bedrijfsleven om positieve verandering teweeg te brengen.

 

Wat zijn uw carrièreaspiraties op lange termijn en waar ziet u uw professionele toekomst naartoe gaan?

Mijn carrièreaspiraties draaien om voortdurende groei, zowel persoonlijk als professioneel. Ik wil mijn leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen en bijdragen aan het aanhoudende succes van Evertys & Prosource.

Verder heb ik een sterke interesse in het begeleiden van bedrijven en opkomende professionals van klanten om hen te helpen hun carrièredoelen te bereiken. Vooruitkijkend zie ik mezelf meer substantiële leiderschapsrollen op me nemen en een positieve impact blijven hebben in de zakenwereld.

 

Afsluitende gedachten

Mickaël Goudmaekers verhaal illustreert het potentieel van een carrière die wordt gedreven door passie en veerkracht.

Ontdek meer inzichten in HR, Finance en Legal op onze blog.

Terug naar het overzicht